Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Lasten valmisruuat ja muut ruokatuotteet

Lasten terveellinen ruoka on mietityttänyt vanhempia monellakin keskustelupalstalla. Suomessa pääsääntöisesti vauvojen ja lasten valmiisiin ns. purkkiruokiin ei lisätä lisäaineita, mutta valmisruuat ovat tietenkin käsitellympiä, teollisesti muokatumpia ja prosessoituja kuin itse tehty ruoka.

Kuitenkin pienten lasten vanhempien tulee ottaa huomioon koko yleistilanne ja perheen hyvinvointi. Mitä luultavammin lapselle ei ole eduksi jos täysin lopen uupunut vanhempi vääntää soseita ja ruokia lapselle vain pelkän itsetarkoituksen vuoksi. Silloin valmisruuat ovat erittäin hyvä vaihtoehto! Jos on voimia, kiinnostusta ja energiaa valmistaa itse, niin sitten tekee niin.

Onneksi myös lasten ruokien valmistajat ovat huomanneet kuluttajien vaatimusten muuttuneen ja ovat tuoneet markkinoille myös vähemmän käsiteltyjä ruokia, sekä luomuvaihtoehtoja.

Hipp-lastenruuat
Tuotteita saanut Suomesta vuodesta 2004, 41 tuotetta saatavana Suomessa, valmistanut egologista lastenruokaa jo yli 50vuotta, Saksalainen.

Semper ekologisk
Raaka-aineet suurimmaksi osaksi Ruotsista, luomua, valmisruokia 6kk-1v, ei hedelmä ym. soseita luomuna.

Babynat (saatavilla mm. Ekolosta)

Luomulastenruokia Britanniasta.

Semper småfolk
Nettiosoite tällä hetkellä täysin jumissa! Sarjassa lisäaineettomia keksejä, rusinoita, juomia, hedelmäpatukoita, hedelmävälipaloja jne. Osa tuotteista luomua, kaikki lisäaineettomia, säilyntäaineettomia eivätkä sisällä keinotekoisia aromeita eikä lisättyä sokeria.

*****

Piltti-tuotteet
Pilttien raaka-aineista noin 50% on Suomalaista, valmistetaan Suomessa. Ei luomuvaihtoehtoja. Ruuissa on käytetty joitakin luonnollisia lisäaineita tarvittaessa kuten C-vitamiinia-askorbiinihappo (värin ja maun säilyttämiseen), pektiiniä (sakeuttamiseen), sitruunahappoa ja kalsiumsitraattia (jotta pektiini toimisi sakeuttajana).

Nutricia Muksu
Osa tuotteista valmistettu Suomessa. Ei luomuvaihtoehtoja. Osa tuotteista sisältää hiivauutetta "maun syventämiseksi".


Hedelmä- ja marjasoseet
Valmiit hedelmä- ja marjasoseet sisältävät usein myös itse pääraaka-aineen lisäksi vettä ja riisitärkkelystä (lähes kaikilla valmistajilla!). Näin ollen tuotteen hedelmä tai marjapitoisuus saattaa vaihdella jopa 50-75 prosenttiin! Monilla valmistajilla lisänä on myös pektiini, askorbiinihappo ja sitruunahappo (allergisoiva) parantamassa tuotteen väriä, makua, koostumusta ja säilyvyyttä.

Täysin 100% hedelmä- ja marjasosetta saat tekemällä itse. (Vaihtoehtona myös Babynat, jolla ainakin 100% päärynäsose). Soseen tekeminen on helppoa haarukan tai sauvasekoittimen avulla. Useimpia marjoja tai hedelmiä ei tarvitse kypsentää ennen soseutusta. Sosetta voi tehdä pienen tai isomman annoksen kerrallaan ja useimpia hedelmä- ja marjasoseita voi myös pakastaa.

Soseet ja lastenruuat
Valmiit kasvissoseet ja lastenruuat sisältävät pääraaka-aineiden lisäksi yleisemmin myös vettä, riisitärkkelystä ja kasviöljyjä. Yli 6-8kk ikäisille tarkoitetuissa lastenruuissa on lisäksi myös erilaisia mausteita ja yli 1vuotialle tarkoitettuihin ruokiin on myös lisätty hieman suolaa. Nutricia Muksu-lastenruuissa on myös joissakin hiivauutetta.

Erilaisia soseita ja lastenruokia on myös helppo tehdä itse, tosin aikaa se vaatii. Ruuat on helppo pakastaa, joko pienissä annospusseissa (mm. minigrip), muovirasioissa tai lasipurkeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti