Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kevyttuotteet menettämässä suosiotaan?

Hesarin jutussa  kerrotaan, miten ihmiset ovat alkaneet pikkuhiljaa vaatia aitoa ruokaa, ja välttää kevyttuotteita.
Tässä muutama lyhyt lainaus:

"Rasvattomuus ja kevyttuotteet eivät enää kiinnosta suomalaisia aiempaan tapaan, vaan voin käyttö lisääntyy. Yhä useampi välttää pastaa, perunaa, leipää ja muita hiilihydraatteja. Terveellisyys tarkoittaa yhä useammalle lisäaineettomuutta ja luonnonmukaisuutta. "

""Kevyttuotteiden tilalle on nousemassa ruoan aitous. Ihmiset ovat kyllästyneet päälle tunkevaan terveysvalistukseen. Keveys on alettu myös liittää lisäaineisiin. Samalla luonnollisen ruoan arvostus on noussut, jolloin rasva hyväksytään aiempaa helpommin", Saarenpää sanoo. "

Hieno suunta, toivottavasti tämä säilyy!
***

Nyt pitää vain toivoa sitä, ettei  esimerkiksi tuo vähähiilihydraattinen ruokavalio mene liian pitkälle, ja niitä  tuotteita aleta keinotekoisesti muuttaa ja muuntaa liikaa väärään suuntaan.

Oteaan esimerkiksi tämä tulossa oleva vähähiilihydraattinen leipä.
Ok, vähähiilihydraatinen leipä on hyvä asia, jos se tarkoittaa että osa jauhoista on korvattu esim. vähähiilihydraattisella mantelijauheella tai jollain muualla vastaavalla luonnollisella ainesosalla. Mutta, entäs, jos näitä aletaan tuotteiden kysynnän myötä korvata ties millä keinotekoisilla ravintokuiduilla, lisäaineilla, jne?
Enkä nyt tässä tuomitse ilman parempaa tietoa tuota ko. "karppileipää" vaan tarkoitan yleensä kaikkea teollisuuden tekemään vhh-ruokaa. Haluan myös saada ihmiset miettimään, mitä luonnollisen aineen korvaaminen toiselle, voi tarkoittaa.

Mitä vikaa on perinteisessä suomalaisessa aidossa ruisleivässä, jossa ei ole edes vehnäjauhoja?
Itse tosin olen sitä mieltä, että ne hiilaritkaan eivät todellakaan ole paha asia, vaikka sitten välillä söisi ihan puhdasta vehnääkin, jos niiden käyttö pysyy kohtuullisena, ja se vehnäleipä ei ole pääruoka omassa elämässä.

3 kommenttia:

  1. Tuosta hesarin jutusta pisti muuten myös merkille tämä:

    "Myös hiilihydraatteja välttävän kuluttajaryhmän kasvu on pantu Valiossa merkille. Tälle kohderyhmälle on jo kehitetty omia tuotteita, esimerkiksi paljon proteiinia sisältäviä rahkoja ja maitoa, johon on _lisätty proteiinia_."

    Kuinka tämä ruuan AITOUS nyt sitten liitetään siihen, että keinotekoisesti tosiaankin ruetaan sörkkimään taas elintarvikkeita eri suuntaan?

    VastaaPoista
  2. Iive
    minusta kuitenkin proteiinin lisääminen, tai esim. d-vitamiinin lisääminen on sinänsä ok-juttu, kunhan ne mitä lisätään, ovat sitten sitä sitä AITOA tavaraa (esim. proteiinin kohdalla vaikka heraa? tai mitä noihin sitten lisätäänkään?) eikä mitään kemiallista mössöä.

    VastaaPoista
  3. Minunkin "silmään" kävi tuo Iiven mainitsema lause artikkelista. Se saa miettimään mitä ruokateollisuus kehittelee tulevaisuudessa korvatakseen tuon hiilarin. Pahaa pelkään, että nuo lisätyt aineet ovat synteettisiä eikä luonnollisia, mutta toivottavasti olen ihan väärässä. Ei pitäisi olla liian pessimistinenkään. Luonnolliset lisäykset on minustakin ihan ok.

    Löysin kiintoisan kirjan, tässä sen tiedot:
    Bill Statham
    Hyvä paha lisäaine
    opi lukemaan ruuan ja kosmetiikan tuoteselosteita
    Englanninkielinen alkuteos
    The Chemical Maze. Shopping Companion

    Copyright Bill Statham 2006

    Graafinen toteutus Tomi Haaparanta, Suomi Type Foundry
    ISBN 952-5613-24-0

    Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2006

    Kustannusosakeyhtiö Nemo
    Lönnrotinkatu 36 K
    00180 Helsinki
    www.nemokustannus.fi

    Tekijästä

    Bill Statham asuu vaimonsa ja liikekumppaninsa Kay Lancashiren kanssa Victorian kaupungissa, Australiassa. Hän on tutkija, kirjailija ja kustantaja, joka on ottanut tehtäväkseen kohentaa ihmisten ja ympäristön terveyttä.

    Statham opiskeli ja toimi homeopaattina Australiassa ja Englannissa yli kymmenen vuoden ajan. Tänä aikana hän huolestui ruokien ja muiden arkisten tuotteiden sisältämien synteettisten kemikaalien haitallisista vaikutuksista ihmisten terveyteen.

    Bill kirjoitti Hyvä paha lisäaine- kirjan, jotta ihmiset voisivat tunnistaa ruokien, hygieniatuotteiden ja meikkien mahdollisesti haitalliset lisäaineet ja ainesosat. Tämän tiedon myötä kuluttaja voi saavuttaa aidon valinnanvapauden, ja monelle se on merkinnyt myös pitempää ja parempaa elämää.

    VastaaPoista