Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Luontoystävälliset kodin puhdistus- ja pesuaineet

Tämä aihe ei suoraan liity lisäaineettomuuteen, mutta sopii mielestäni tälle sivulle oikein hyvin.  Käsittelen nyt lyhyesti luontoystävällisiä kodin pesu- ja puhdistusaineita.

Miksi sitten käyttää ympäristöystävällisiä pesuaineita?
Useille herkkäihoisille pesuaineiden hajusteet, säilöntä- ja väriaineet voivat aiheuttaa allergiaa. Eli lähes samoihin tarkoituksiin tehdyt (väriä, hajua, ulkonäköä parantamaan) aineet kuin ruoankin lisäaineet.  Vaikka ei itse, tai kukaan perheessä  olisi herkkäihoinen, voi näihin pesuaineisiin vaihtaiminen olla hyvä, jos esim. perheessä on pieniä lapsia. silloin ei tarvitse olla "isojen ihmisten" ja lasten pyykeille eri pesuaineita.
Ympäristöystävällisissä pesuaineissa on toki myös se toinen, nimensäkin mukaisesti ympäristönäkökulma, nämä pesu- ja puhdistusaineet hajoavat yleensä luonnossa täysin, tai ainakin kemiallisia serkkujaan nopeammin ja paremmin. Lisäksi haju- ja väriaineet ovat peräisin luonnnosta, eivät kemiantehtaista.

Ympäristöystvällisinä merkkeinä on saatavilla mm. konetiskiaineita  *Klick 1 *  ja *klick 2*   sekä
www.ekolo.fi 
käsitiskiaineita *klick 1*  ja *klick 2*.

Lisäksi on saatavilla useitakin erilaisia pyykinpesuaineita, mm. pesupähkinöitä, sekä useita erilaisia nestemäisiä pesuaineita niin hajustettuna, kuin hajustamattomana, on tablettimallisia pesuaineita, ja jopa ympäristöystvällisiä tahranpoistoaineita. Toki löytyy myös huuhteluaineita.

 
 Entäpä sitten kodin muu siivous? Lattian pesu? Mattojen pesu?  Wc:n puhistus? lasipintojen puhdistus? Useimpiin näistäkin löytyy ympäristöystvällinen ratkaisu, esim. tässä muutama tuote: WC-puhdistusaine, yleispuhdistukseen ja yleispuhdistukseen 2 sekä ikkunanpuhdistukseen .
olehyvä

Useimmissa ympäristöystävällisiä pesuaineita myyvissä kaupoissa on myös ns. "täyttöpalvelu". Eli jos olet kerran ostanut pullon pesuainetta, seuraavan kerran menet kauppaan tyhjän pullon kanssa ja myyjä täyttää sen uudelleen samalla pesuaineella. Joissain kaupoissa täyttö-pesuaineen hinta on hieman halvempi, kuin uuden pullon oston yhteydessä (0,10-1 €)

Yllä linkitettyjä tuotteita saa ostaa esim. Ekolosta, tai ruohonjuuresta, sekä muista ekokaupoista joka puolelta suomea.  Linkit kauppojen sivuille löydän blogin yläpalkin sivulta "Kauppoja".

2 kommenttia:

  1. Meillä on tällä hetkellä Ecoverin pyykinpesu- ja huuhteluainetta, jotka ostin Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupasta sekä Ruohonjuuren tuotekassissa olleet käsitiski- ja yleispuhdistusaine. Kaikissa miellyttävä ja luonnollinen tuoksu, suosittelen! Tulee puhdastakin.
    Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupasta löytyy myös paljon muita merkkejä kodin siivousta luonnollisesti harkitseville. Kannattaa käydä tutustumassa. www.hyvinvoinnin.fi

    VastaaPoista
  2. Hepa
    Hyvinvoinninkauppa on tuolla linkkisivulla, mutta kiitos kuitenkin muistutuksesta :)
    Ja hauska kuulla, että tuotteet myös toimivat mielestäsi.
    Itselläni on kokemusta mm. pesupähkinöistä ja luontoystävällisestä astianpesuaineesta. suosittelen molempia.

    VastaaPoista