Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kastikkeet, säilykkeet jne

Löytyykö kaupasta lisäaineettomia kastikkeita? marinadeja? ketsuppeja? salaatinkastikkeita?
Löytyy kyllä, jopa ihan kohtuullisia määriä, ja suurin osa näistä on tuotteita joita löytyy jokaisesta isommasta kaupasta, ei vain esim. pääkaupunkiseudulta.

Salaatinkastikkeita on saatavana joitakin lisäaineettomia, ja jos näitä ei kaupasta löydy, on onneksi salaatinkastikkeenkin tekeminen varsin helppoa. Ohjeita löytyy helposti netistä, niin majoneesi-, öljy- kuin etikkapohjaisia kastikkeita.
Oma salaatinkastikesuosikkini on ehdottomasti: Salosen pimeä pullo. Varsinkin tuo sinappinen salaatinkastike on mielestäni oikein hyvää, ei liian öljyistä, eikä liian sinappista. Kannattaa maistaa! Hinnaltaakin varsin kohtuullinen.

kuva: täältä
AitoMaku-salaatinkastikkeet ovat myös lisäaineettomia (sisältävät HP-kastiketta, joka tietojen mukaan on myös lisäaineeton). Näitä löydät mm. joistain Citymarketeista sekä muista kaupoista varsinkin Savon alueella.  Nämä kastikkeet sopivat erityisesti "mietoon" makuun.


Pastakastikkeeksi, tai esim. lasgnen tekoa helpottamaan löytyy lisäaineettomana vaihtoehtona mm.Dolmio- kastike.

Uncle Ben's mainostaa sivuillaan seuraavasti: Luonnolliset Uncle Ben's kastikkeet eivät sisällä keinotekoisia aromeja, väri- tai säilöntäaineita. Sarjassa enimmäkseen itämais- ja meksikolaistyyppisiä valmiskastikkeita.

Myös kastikepohjista löytyy lisäaineettomia vaihtoehtoja. Kastikepohja käy sellaisenaan monen pihvin tms. kastikkeeski, mutta hieman "tuunamalla" niistä saa todella hyviä. Laita sekaan esim. ruoasta, ja omasta mausta riippuen joko yrttejä, punaviniä, tms.
HK:n Demi-Glace

Muita lisäaineettomia kastikkeita, liemivalmisteita marinadeja yms.Kasvisliemivalmiste
Felix ketsuppi
Heinz ketsuppi
serranochilikastike
(osoitteessa: poppamies on muitakin lisäaineettomia chilikasikkeita. Huom! ole tarkkana tulisuusmerkintöjen kanssa!)

2 kommenttia:

  1. Lempeä Valkolöökikastike - Lempeä Tervalöökikastike ja Lempeä Chililöökikastikkeet ovat myös täysin lisäaineettomia sekä sydänystävällisiä. Löytyy ympäri Suomea..kauppalista on löökien kotisivuilla. Aivan ihanat kastikkeet kaikki, salaatille, perunalle kastikkeeksi ja voi myös marinoida ja paistaa. kannattaa maistaa ja ihastua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep..Olen aivan samaa mieltä,että löökikastikkeet - siis kaikki ovat ihania ja tosiaan lisäaineettomia - sekä Sydänmerkin saaneita. Kokeilin marinointi tervalöökillä uuni kalalle. Voitelin ekaks uuni vuuan tervalöökillä, laiton kalan (lohipalan)jonka päälle hyppysellisen suolaa ja lorauksen Lempeä tervalöökikastiketta..Panin marinoitumaan jääkaappiin 6 tunniksi (vähempikin varmaan riittäis) ja lykkäsin sit uuniin 180 astetta 30 minsaa.. Keittelin perunat, parsan ja porkkanta..tein salaatin ja otin kalan uunista. A`vot ku oli makeeta..ja se tuoksu.. Suosittelen Joulukalaksi esimerkiksi..

      Poista