Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Karamellit ja suklaat

Tavallisesta marketistakin voi bongata hyviä vaihtoehtoja E-koodipommeille. Erikoiskaupoista löytyy sitten jo lisää vaihtoehtoja. Yleisin lisäaine, jota melkein kaikista karamelleista ja suklaista löytyy, on soijalesitiini, jota voidaan käyttää myös ravintolisänä. Tavalliset irtokarkit ja makeispussit sisältävät hyvin suuren määrän erilaisia lisäaineita pääraaka-aine sokerin lisäksi. Monet makeiset koostuvatkin lähinnä vain lisäaineista!

Lakritsit
Pandan uusi tuoteperhe Panda Natural Liquorice sisältää kolme eri vaihtoehtoa, jossa käytetään luonnollisia värejä ja aromiaineita, ne eivät sisällä säilöntäaineita:

Panda Natural Original Liquorice  
Ainesosat: Melassisiirappi, vehnäjauho, lakritsiuute, luonnollinen aromi (anisöljy).
Panda Natural Liquorice Strawberry
Ainesosat: Sokeri, vehnäjauho, glukoosi-fruktoosisiirappi, pastöroitu mansikkasose (2,4%), happamuuden säätöaine (sitruunahappo), väri (karmiini), luontainen aromi, pintakäsittelyaine (kasviöljy, karnaubavaha), lakritsiuute.
Panda Natural Fresh Herb Liquorice
Ainesosat: Melassisiirappi, vehnäjauho, lakritsiuute, luonnollinen aromi (yrttiuute).


Tavallisessakaan lakritsissa ei juurikaan lisäaineita käytetä.
Panda Lakupala
Ainesosat: Siirappi, vehnäjauho, glukoosi-fruktoosisiirappi, lakritsiuute, melassi, väri (lääkehiili), aromi (anisöljy).
Fazer Lakritsi
vehnäjauho, sokeri, siirappi, melassi, glukoosisiirappi, lakritsiuute, suola, väri (E153 = lääkehiili), aromi.
Jotkut eivät siedä lakritsissa, salmiakissa tai tervapastilleissa olevaa glykyritsiinihappoa, jolloin verenpaine saattaa nousta. Tällöin on hyvä välttää näiden tuotteiden syömistä.

Toffeet
Toffeista saattaa löytyä joko täysin lisäaineettomia tai hyvin vähälisäaineellisia tuotteita. Toffeeta on helppo myös valmistaa itse!
Werther's Original
Ainesosat: sokeri, glukoosisiirappi (maissi tai vehnä), kerma, voi, vehnä, suola, soijalesitiini, vanilja.

Lakumestan vanilja-toffeepatukka (tavallisen voisi olettaa olevan täysin lisäaineeton (ilman aromi-ainetta), mutta siitä ei löydy tuotetietoja)
Ainesosat: Sokeri, kerma, tärkkelyssiirappi, rasvaton maitojauhe, vaniljaflavour, vesi, suola.

Marmeladit
Myös marmeladeja on helppo ja mukava valmistaa itse. Tällöin voit vaikuttaa myös käytetyn sokerin laatuun (kuten myös toffeeta tehdessä).
Lisäaineettomia marmeladeja löytyy useimmiten pientuottajilta, tuliaiskaupoista, maatilamyymälöistä, erikoisliikkeistä jne.

Ekolon makeisvalikoimat (myös "perinteisempiä" makeisia kuten hedelmänalleja ym.) löydät täältä *KLIK*

Suklaat
Tavallinen "maustamaton" suklaa on useimmiten hyvin vähän lisäaineita sisältävää. Yleisin lisäaine on jo alussa mainittu soijalesitiini. Yleisenä ohjeena myös voi käyttää suklaan prosenttilukua. Mitä tummempaa suklaa on niin sitä epätodennäköisemmin löydät siitä lisäaineita.

Täysin lisäaineettomia suklaita löytyy ainakin Ekolosta sekä Ruohonjuuresta.
Ekolon suklaat *KLIK*
Ruohonjuuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti