Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kasvispihvit



Kasvispihvit  10-12kpl
500-600g perunaa
3-4 porkkanaa
1 sipuli
2-3 kananmunaa
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
yrttejä oman maun mukaan

voita paistamiseen









Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Pilko sipuli ja purista valkosipuli. Pilko yrtit sekaan, sekä lisää suolaa ja pippuria.

Laita jääkaappiin n. 15min ajaksi.
Raastetusta perunasta irtoaa paljon nestettä, ja hetken "lepo" jääkaapissa saa suurimman osan tästä nesteeestä kertymään kulhon pohjalle, jolloin ei tule paistovaiheessa ongelmaa, että pannu on täynnä nestettä. Jolloin pihvit kiehuvat pannulla.. paistumisen sijasta.
Kaada raasteseos joko siiviliään, tai keitiöpyyhkeen sisään (älä ota sitä hienointa mummon kutomaan pitsireunaista pyyhettä, porkkana saattaa värjätä..)
Purista neste pois raasteeesta, raasteesta tulee kevyelläkin puristamisella paljon enemmän nestettä pois, kuin mitä pelkästään kulhon pohjalle on kertynyt.



 Kaada puristettu raasteseos kulhoon, ja lisää 2-3 kananmunaa sekä mausteita halutessasi, sekoita.
 Lisää pannulle voita
Nosta raaste-kananmuna seosta pannulle, ja muotoile käsin/lastalla pihveiksi.
Paistamisen kanssa kannattaa olla melko tarkkana, jos lieden levy on liian kuumalla, pihvit palavat, ennen kuin ehtivät kypsyä. Eli melko mieto lämpö ja pitkä paistoaika on näiden salaisuus ;)

Älä käännä pihvejä liian aikaisin, jotta ne ehtivät kypsyä ja hyytyä. Jos käännät liian aikaisin, pihvit vain murenevat pannulle.

Toki pihvit voi tehdä esim. leivinpaperin päälle uunipellille, ja työntää niine hyvineen uuniin, toimii se niinkin!



Pihvit maistuvat hyvältä ihan sellaisenaan, tai vaikka kermaviilikastikkeen kanssa.

Pihveihin sopii myös muut vihannekset/juurekset oikein hyvin, esim. lanttu, kesäkurpitsa, paprika, jne.

2 kommenttia:

  1. Itse tein kasvispihvejä viime viikolla! :) Vinkkinä vielä, että itse keitän aluksi juurekset (ja perunat, jos niitä laitan) lähes kypsiksi kattilassa. 1-2 kananmunaa ja tarvittaessa pieni määrä korppujauhoja (tai soijarouhetta, jos haluaa vähän lisätä vielä protskuakin), ja massasta voi jopa tehdä kasvispyöryköitä! Itsekin olen raakaraasteesta tehnyt pihvejä, mutta todennut tuon kypsähkön massan helpommaksi käsitellä. Toki yksi työvaihe lisää, mutta eipä se niin pitkään vie. Herkullisia ovat joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  2. Norsuemo
    Kiitos vinkistä! :)
    tuo soijarouhe vinkki oli tosi kiva! pitääkin seuravan kerran kokeilla soijarouheen kanssa.

    Vaikka itse kyllä pidän enemmän raakaraasteesta tehdyistä pihveistä, koska nissä on vähän enemmän "rakennetta" kuin kypsistä kasviksista tehdyissä (ne menevät aikamoiseksi mussiksi).
    Ja sekin takia että keittäessä kasviksista häviää jo jonkin verran vitamiineja yms. (toki, häviää niitä paistaessakin, aina kypsentäessä häviää). Mutta itse en näe järkeä kypsentää niitä kahta kertaa :D

    VastaaPoista