Lisäaineetonta!

Oletko kokenut lisäaineherätyksen? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko kaupassakäynti vaikealta? Tuntuuko tutulta? Hymyilyttääkö?

Älä huoli, nyt voit täältä bongata itsellesi sopivan tuotteen. Näitä käytämme itse, kukaan ei sponsoroi.
Kaikki tuotteet eivät ole kokonaan lisäaineettomia, vaan katsomme tuotetta aina tapauskohtaisesti.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Puolivalmiit- ja valmisruoat

Jokainen varmasti tietää, että aina ei vain jaksa/voi/ehdi tehdä ruokaa itse, tai ainakaan ihan alusta asti.Tai jos koululaiselle pitää olla jääkaapissa ruokaa valmiina mitä lämmittää kun hän tulee koulusta nälkäisenä kotiin. Entäs jos haluaa silti valita mahdollisimman hyvät ratkaisut ruokapäytäänsä?
Valitettavan usein valmisruoat sisältävät suorastaan pursuamalla väri-, säilöntä ja makuaineita. Onneksi monet isot ruokafirmat (ainakin suomalaiset) ovat vähentämässä radikaalisti lisäaineiden määrää.
Esimerkiksi Saarioisilla ja HK:lla on useita lisäaineettomia tai lähes lisäainettomia tuotteita.
kuva täältä


 lisäaineettomia tuotteita:
pirkka hernekeitto
(ei sisällä lihaa!)
Findus kalapuikot ja kuitupitoinen kalapuikko
Findus- wok-vihannessekoitukset (useita erilaisia, kaikissa pelkkiä kasviksia, ei väri, tai lisäaineita! Huom, vain WOK-sarjan vihannekset lisäaineettomia, muissa findusin kasvispakasteissa saattaa olla mm. hiivauutetta, tarkista pakkauksesta!)

Findus parsakaali-juustokeitto
Findus Porkkana-palsternakkakeitto

Blå Band bolognese-pata
Blå Band Mexican pata
Blå Band napolitanpata

Saarioisten lihaperunasoselaatikko (lisäaineettomia ovat myös maksa-, lihamakaroni- ja silakkalaatikko!)
Valmistuksessa käytetyt jalostetut raaka-aineet
(esim. liemivalmisteet, maustekastikkeet) saattavat sisältää lisäaineita. Suosimme raaka-aineita, joissa lisäaineita on mahdollisimman vähän. Raaka-aineiden sisältämistä lisäaineista ilmoitetaan aina lihavalmisteiden sisältämät fosfaatti ja nitriitti. http://www.saarioinen.fi/vastuullisuus/ekooditon


HK:n janssoninkiusaus
HK -broilerikiusaus
HK:n perunamuusi ja jauhelihakastike
HK-lasagne

4 kommenttia:

  1. Tosi hienoa, että noihin valmisruokiinkin aletaan kiinnittämään huomiota ja vähentämään lisäaineita niissä. Suunta on ehdottomasti oikea. Jokin aika sitten luin artikkelin meidän kaikkien vihaamasta natriumglutamaatista, se korvataan nykyisin monesti hiivauutteella, jossa tuota samaa happoa. Että tarkkana saa olla :O

    VastaaPoista
  2. Hepa
    Ihan totta, oikeassa olet.
    Mutta onneksi tosiaan muutamat suuret firmat ovat tajunneet tuoda lisäaineettomia ruokia kauppoihin ja koska niiden kauppa käy.. toivottavasti kilpailu tuo aina vain uusia tuotteita markkinoille :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Sitten on vielä ne minute meal ateriat. niitä on vaikkakuinka monta makua, ja täysin lisä- väri-, yms. turha-aineettomia :)

    jos ja kun se kiire tai pikkulaiskuus joskus iskee :)

    VastaaPoista