Suomessa on melko hyvä lisäaineettomien leipien valikoima. Ja niissäkin leivissä joissa lisäaineita on, ne ovat yleensä sieltä "paremmasta" päästä.
tässäpä muutamia vinkkejä lisäaineettomiin leipiin:
Uotilan Maalaisruislimppu ja Uotilan Perunalimppu
Myös Primulan leipomo mainostaa leipiään täysin lisäaineettomina, ja lisäksi Fazerilla on paljon lisäaineettomia leipiä, ne löytyvät tämän linkin takaa, käykää kurkkaamassa.
Myös Vaasan & Vaasan Leipomoilla on lisäaineettomia tuotteita, kuten esim. karjalanpiirakka (sisältää beta-karoteenia väriaineena, eli porkkanasta saatavaa väriainetta.
kuva: täältä |
Elovenan Luomupaahtopalat
Vaasan & Vaasan Ruispalat
Pirkan ruispalat
Fazerin lisäaineettomat leivät
Savonlinnalaisen Sirkan leipomon lisäaineetonta leipää |
Pientuottajien suosiminen muutenkin yleensä takaa lisäaineettomuuden, oli sitten kyseessä leipä, makeinen tai hillo.
Ruislandian leivät ovat kaikki lisäaineettomia, 100% ruista ja kotimaista alkuperää. Tuoteperheeseen kuuluu tuoreiden leipien lisäksi myös ruisnappeja sekä lastuja eri mauin. Osa tuotteista myös luomua, kuten Ruis jälkiuunipalat, tehty juuresta (sis. hiivaa), ei siirappeja, sokeria ym. Saatavana K- ja S-ryhmän kaupoista.
Makeat leivonnaiset
Marie-keksi
Dops-keksit
Kantolan Deli-keksit (kaikki maut)
suklaakaurakeksi
Kantolan- kauraa ja kuitua- keksi Myös mustikka- ja vadelmamaut
joulupipari
Hienoa, leipäpostaus!
VastaaPoistaLisäaineettoman leivän ja muidenkin viljatuotteiden ostaminen voikin olla aika haastavaa.
Oma suosikkini ehdottomasti "suurilta" tuottajilta on Uotilan maalaisruislimppu, sekä Real!
Makeissa huomauttaisin että kannattaisi lisäaineiden lisäksi välttää kovetettua kasvirasvaa, vaikka teollisuus väittää ettei kasvirasvoissa olisi transrasvoja.
VastaaPoistaHieno huomio anonyymi!
VastaaPoistaTästä voisikin kirjoittaa aivan oman postauksen.